SAMOBOR, VLAHE BUKOVCA 22

RADNO VRIJEME: 15-20

Nove tehnologije stomatološke zahvate čine bržim, bezbolnijim i uspješnijim. Korištenje 3D dijagnostike jedan je od najrevolucionarnijih pomaka u stomatološkoj dijagnostici. Preciznost i vidljivost najmanjih struktura pomoću lupa i mikroskopa daje visoku preciznost stomatološkim zahvatima, laseri zamjenjuju tradicionalne instrumente, a skeniranje i digitalna izrada u laboratoriju osiguravaju potpunu točnost krunica, ljuskica, mostova i ortodontskih bravica. Materijali iz svemirske tehnologije koriste se u svakodnevnoj stomatološkoj praksi, a za popunu biološku regeneraciju tkiva koriste se pacijentovi imunološki faktori što zahvate čini prirodnim.

3d dijagnostika
Regenerativna bioterapija
3D dijagnostika najrevolucionarnija je promjena koja se dogodila u dentalnoj medicini. Za razliku od ostalih medicinskih grana koje su koristile 3D CT uređaje, zbog velikog zračenja to nije bilo prihvatljivo u stomatologiji. Danas, konstruiranjem novih CBCT strojeva 3D slika koristi se u stomatologiji i višestruko poboljšava dijagnostiku i stomatološke zahvate. To nam osigurava potpuno točnu dijagnostiku pacijentovog stanja, precizno predviđanje rezultata zahvata i odabir najbolje metode liječenja. Imunološki sistem pacijenta ima veliki potencijal u cijeljenju i regeneraciji tkiva. Korištenje vlastitih stanica i induciranje matičnog potencijala nediferenciranih stanica vezivnog tkiva ubrzavaju cijeljenje rane, spriječavaju infekcije i povrede rane, zamjenjuju lijekove i različite medicinske pripravke i spajaju stomatologiju s prirodnim liječenjem. Tzv. PRP i PRF plazme i fibrinske membrane koriste se zbog svojih visokoregenerativnih osobina i potpune prirodnosti i neškodljivosti.
Inteligentni materijali i nanotehnologija

Lupe i mikroskopiMaterijali s kojima danas radimo donedavno nisu postojali ali je uvijek postojala potreba za njima. Materijali s tzv. memory efektom, superelastične legure kod pomicanja zuba stvaraju vrlo blage sile koje su idealne na nježni pomak zuba, a kod korijenskih kanala zbog svoje elastičnosti omogućuju obradu vrlo zakrivljenih kanala što je prije bilo nemoguće obraditi.

Kompozitni materijali na principu nanotehnologije  su najnovija generacija materijala za estetske ispune. Veličina čestica anorganskog punila znatno povećava fizička i estetska svojstva samog materijala pružajući tzv. kameleon efekt, efekt poprimanja boje okolnog prirodnog zuba.

Moderna minimalno invazivna stomatologija sve više traži visoka uvećanja slike u svrhu očuvanja tkiva. Lupe stvaraju visoko-kontrastne stereoskopske slike, što omogućuje uočavanje i razlikovanje sitnih struktura. Široki raspon razine uvećanja i radne udaljenosti prilagođuje se individualnim potrebama. Širina polja osigurava dobru orijentaciju u prostoru. Optička kvaliteta stvara precizne slike s potpunom vjerodostojnošću boja i svjetlosnih efekata zuba. Pomoću lupa i mikroskopa štedimo zdravo tkivo i uklanjamo samo bolesno.